Taitopelit.net
Taitopelit artikkeli | Lisätty: 23.09.2021

Pelit kehittävät jopa työelämän haasteisiin

Pelit kehittävät jopa työelämän haasteisiin | Taitopelit

Pelaaminen on nähty jo pitkään aktivoivana keinona auttamaan monella elämän osa-alueella ja myöskin terveyden suhteen. Nyt on myös huomattu, että pelien avulla voidaan saada työelämätaitoja paremmiksi. Pelillistäminen koki suuren huuman muutama vuosi sitten, mutta nyt sen avulla parannetaan palveluja ja asiakaskokemuksia.

Kaiken hyötyajattelun keskellä saattaa monilta unohtua, että pelaaminen voi olla eskapismin ansiosta täydellinen tauko vaikkapa keskellä työpäivää. Esimerkiksi ilmaiset taukopelit netissä voivat olla tapa rentoutua kahvitauolla. Moni voi miettiä, mitä taukopelit auttavat tällaiseen, mutta moderneissa nettipeleissä voi olla jopa satoja tuhansia aivojen kehittämismahdollisuuksia, jotka muodostuvat erilaisista pulmien ratkaisuista, vähän kuin Tetriksessä aikoinaan.

Työelämätaidot kuntoon pelaamisella

Pelit voivat kehittää havainnointikykyä ja reagointikykyä myös työelämässä. Pelaajat voivat tehdä päätöksiä nopeammin kuin muut, samalla kun virheiden määrä pysyy samana. Pelaamista käytetään nykyään monenlaisessa koulutuksessa, jopa armeijassa. Niissä simulaatio- ja virtuaalitodellisuuspelit ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Jopa sairaaloissa käytetään simulaatioita kun kirurgeja koulutetaan.

ICT-taidot ovat jo nykyään hyvin tärkeitä ja niiden tärkeys vain korostuu vuodesta toiseen. Maailma digitalisoituu. Suomalaisia ja heidän ICT-osaamistaan on tutkittu ja onkin huomattu, että pelaavilla ICT-osaaminen on vahvempaa kuin heillä jotka eivät pelaa. Pelaajilla oli enemmän taitoja ohjelmoinnissa ja monessa muussa ohjelmistotyökalujen käytössä. Pelaajat myös olivat ahkerampia luomaan omaa sisältöä.

Jopa räiskintäpelit kehittävät

Räiskintäpelit ja ennen kaikkea first person shooter -pelit ovat ampumispelejä. Niissä pelaaja näkee maailman kuten aidossa elämässä, käytettävän aseen takaa. Useimmiten pelikuvassa näkyy aseen lisäksi pelaamiselle tärkeitä tietoja. Sellaisia voivat olla vaikkapa hahmon asevalikoima tai muu tavaravalikoima, hahmon energiamittari, karttoja, tietoa ympäristöstä ja paljon muusta. Kaiken tämän seuraaminen räiskinnän keskellä on taito sinällään, mutta tätä taitoa on myös mahdollista kehittää. Ai miten? No pelaamalla.

FPS-pelit nimittäin vaativat todellista tarkkuutta ja reagointikykyä, sillä pelit ovat nopeatempoisia ja vihollisia tulee ruudulle eri suunnista, myös takaa.

Tutkimukset ovat osoittaneet että FPS-pelit ovat kehittäneet sellaisten pelaajien tarkkaavaisuutta, jotka eivät ole muuten pelanneet juurikaan. Aivot kehittyvät, koska FPS-peleissä on pakko kiinnittää huomiota moneen asiaan yhtäaikaisesti.

FPS-peleissä pelaaja etsii katseellaan vihollisia tai kohteita, sekä ladata asetta, tarkkailla minkä verran ammuksia on jäljellä, vaihtaa aseesta toiseen tai valita toissijainen ase ja niin edelleen. Maiseman seuraaminen on myös tärkeää, koska se saattaa kätkeä tärkeitä kohteita tai reittejä, tai sitten juuri niiitä vihollisia.

Oma lukunsa ovat verkkomoninpelit, jossa pelaaja voi olla esimerkiksi yhteistyössä muiden verkossa reaaliaikaisesti pelaavien kanssa tai sitten heitä vastaan. Yhteistyöpeleissä pelaajan tulee jutella toisten pelaajien kanssa samaan aikaan kun hän pelaa, jotta he voivat antaa käskyjä toisilleen tai ilmoittaa mihin suuntaan ovat menossa missäkin vaiheessa.

Muita hyötyjä pelaamisesta

Pelaaminen on mukavaa myös siksi, koska se on hauskaa tekemistä ja tuo hyvää mieltä. Muita hyötyjä on myös kognitiivisten taitojen ylläpitäminen, oppiminen uuteen teknologiaan, vireys pelaamisesta sekä sosiaalisuus. Joskus peleistä voi oppia myös kehonhallintaa.

Toiminnalliset pelit voivat olla erittäin hyödyllisiä myös fyysiselle terveydelle. Nintendo Wii -pelikonsolilla on saatu hienoja tuloksia aikaan, koska siinä käytetään liikkeentunnistusta, joka ikäänkuin pakottaa liikkumaan pelaamisen aikana.

On aikakin, että videopelit otetaan vakavasti, sillä ne voivat olla apuna elämän joka osa-alueella.

Rentoudu välillä vitsien parissa ja katso mitä naurettavimmat videot:

Vitsien Vitsit kanavalta löydät parhaimmat vitsit videoiden muodossa


Pelaa Taitopelit.net sivustolla, osallistu kilpailuihin ja voit voittaa:


K-lahjakortti 10 euroa , 10eur K-Ryhmän lahjakortti , 10€ Musti ja Mirri Lahjakortti , 20eur Stuntman.fi ostosrahaa , 10eur K-lahjakortti , Teleskooppi makkaratikku , 50€ Pii Poo verkkokauppa lahjakortti , Wave BookCase suojakotelo , 10€ KorhoneCom -lahjakortti , 10eur S-lahjakortti , Halvan makeaa
Mielenkiintoisia artikkeleita Taitopelit nettisivuilla

Taitopeli artikkelit


10 parasta älypeliä, jotka pitävät mielesi terävänä (16.10.2022)
Taitopelit netissä - kehitä muistiasi ja voita palkintoja! (10.02.2023)
Taitoa vaativat nettipelit (11.03.2022)
Pelien avulla oppimaan ja aivoja treenaamaan (23.09.2021)
Testaa sorminäppäryytesi nopeustesti pelissä (01.07.2022)
Suomessa kehitellään paljon hyötypelejä (10.08.2023)
Näin valikoit itsellesi sopivimmat pelit netistä (10.02.2023)
Suositut pelityypit Suomessa (16.11.2022)
Muistipelit netissä - pelaa ja voita palkintoja! (10.02.2023)
Pelaamisen pitää olla hauskaa (23.09.2021)
Strategiat ja vinkit erilaisiin taitopeleihin (15.02.2023)
Netin suosituimmat pelit eri laitteilla (19.11.2022)
Taitopelaamista Antiikista nykyaikaan! (09.01.2024)
Parempi muisti takaa paremmat pelit - Näin harjaannutat muistiasi (10.02.2023)
Masentaako pimeä syksy? Tässä iso kasa hauskoja vitsejä iltojen piristykseksi! (14.11.2022)
Korttipelit ovat avuksi muistin harjoittamisessa (19.10.2022)
Parhaat selainpelit, joita kannattaa pelata (14.02.2023)
Verkkopelit viihdyttävät ja opettavat (21.10.2022)
Taitopelit myös sosiaalisessa mediassa

Jaa Taitopelit Somessa

   Taitopelit.net löytyy myös Facebookista

facebook.com/taitopelit


Yhteydenotto & tiedustelut:

Copyright © Taitopelit.net | Mediabaari 2024


Tutustu peleihin Muistipeli.com sivustolla:

Vitsien Vitsit! muistipeli | TornioHaparanda muistipeli | Suosituimmat koirarodut muistipeli | Stuntman.fi muistipeli | Pyhäjärvi muistipeli | Pohti SkiTeam muistipeli | Pii Poo LEGO-maailma muistipeli | Muistikauppa.fi muistipeli | KorhoneCom muistipeli | Kemi muistipeli | Halva makeiset muistipeli

SIVUSTON TUKIJAT:

Älyttömän hyvää ajanvietettä | ÄlypelitFinnish Sisu ShopHyvät palkinnot ja pelitKilpailut ja palkinnot pelimaailmassaMakeimmat arvonnat netissäMedialehti on netissä selattava verkkolehtiNetin huonoimmat ja paskat vitsitNetin laajin vitsikirjasto löytyy Vitsien Vitsit sivultaNetin parhaimmat pelitParas ninja peli | Ninja Mummo the GameParasta pieruhuumoria | Liekkipieru.fiParhaimmat alennuskoodit | AlennusTutkaPelaa ilmaiseksi ja voitaPelimies löytää parhaimmat palkinnotTestaa taitosi pelaamalla