Taitopelit.net
Taitopelit artikkeli | Lisätty: 19.11.2022

Netin suosituimmat pelit eri laitteilla

Netin suosituimmat pelit eri laitteilla | Taitopelit
Kuva: gpointstudio / Freepik

Olet ehkä ollut tietoinen jo useita vuosia, että netistä löytyy helposti erilaisia pelejä kaikkeen makuun. Nettipelit sopivat sekä nuorille että aikuisille ja niiden tarjonta on laajentunut niin paljon, että kuka tahansa voi löytää nopeasti omaan makuun sopivan pelin.

Nettipelejä voi pelata nykyään tietokoneen lisäksi myös älypuhelimilla ja tableteilla. Pelaaminen onnistuu jopa telkkarilla. Ja koska pelaaminen on näin helppoa, löytyy kaikille varmasti sopivaa viihdettä milloin tahansa.

Oli etsinnässäsi siis niin viihdyttävät tiimipelit kuin uhkapelitkin, kuten esimerkiksi Parhaat-nettikasinot.io, niin alla mietintöjämme pelaamisesta yleensä. Pelaaminen tarjoaa sekä viihdettä että mahdollisuuksia oppimiseen. Pelaaminen ei myöskään ole vain yhden ikäluokan harrastus, vaan pelaaminen sopii kaikenlaisille pelaajille.

Nettipelit älypuhelimella

Älypuhelinten suosion myötä nettipelit ovat siirtyneet pelaajien saataville, milloin ja missä vain. Mobiililaitteissa on yleensä aina jokin Internet-selain, joka mahdollistaa pelien pelaamisen suoraan selaimessa. Ihmiset ympäri maailman pelaavatkin erilaisia pelejä juuri selaimellaan. Näitä pelejä ovat mm. erilaiset strategiapelit, autopelit, muistipelit ja uhkapelit. Nykyajan pitkälle kehittynyt teknologia mahdollistaa sen, että nettiselaimilla pystytään pelaamaan lähes millaisia pelejä vain. Aiempina vuosikymmeninä kun ongelmaksi saattoi muodostua se, että pelaajan laitteen Internet-selain ei osannut pyörittää selaimessa olevia pelejä. Tämän voi kuitenkin nykypäivänä unohtaa lähes kokonaan, sillä pelit ja selaimet on suunniteltu niin, että niiden käyttö olisi mahdollisimman helppoa ja toimivaa.

Uhkapelaaminen onkin pelikategoria, joka poikkeaa muista peleistä huomattavasti. Tavanomaisia nettipelejä pääsee pelaamaan selaimella saman tien, mutta uhkapeleihin, kuten pokeriin, rulettiin ja kolikkopeleihin tarvitaan oikean rahan talletus. Nuo pelit ovat myös suomalaisten suosiossa ja perinteisen Loton lisäksi suomalaiset pelaavatkin paljon urheiluvedonlyöntiä ja esimerkiksi mainittuja kolikkopelejä.

Nettipeleistä myös erilaiset roolipelit ovat suosiossa. Näitä on totuttu pelaamaan jo hyvän aikaa ja rooli- ja seikkailupelit tarjoavat usein laajan pelimaailman, jossa pelaaja pääsee suorittamaan erilaisia tehtäviä ja keräämään pelistä riippuen pisteitä tai palkintoja. Toki roolipelejä pelataan tyypillisesti enemmän tietokoneella, mutta tämä onnistuu myös älypuhelimella.

Nettipelit tietokoneella

Tietokone on perinteisesti ollut suosittu ja hyvä laite minkä tahansa pelin pelaamiseen. Tietokoneella on totuttu pelaamaan niin kortti-, strategia-, toiminta- kuin seikkailupelejäkin. Tietokoneen käyttö peleihin on erinomainen vaihtoehto siksi, että tietokoneella pystytään pyörittämään raskaitakin pelejä ja tietokoneet pystyvät yleensä näyttämään erittäin korkealaatuistakin grafiikkaa.

Myös nettipelejä pelataan paljon juuri tietokoneilla. Aivan kaikenlaiset pelit ovat olleet suosittuja jo siitä lähtien, kun Internet perustettiin 1990-luvulla. Jo tuolloin oli saatavilla sivustoja, jotka tarjosivat pelattavaksi aluksi yksinkertaisia pelejä. Lopulta saataville tulikin pelejä, joissa pelaajat pystyivät kommunikoimaan toistensa kanssa chatin kautta.

Miksi pelejä pelataan?

Pelaamiselle voi olla monia syitä ja se, miksi kukakin pelejä pelaa, on tietysti yksilöllistä. Pelit tarjoavat ennen kaikkea ajanvietettä. Nettipelit ovat niin sanottuja pienen kynnyksen pelejä, joiden pelaamiseen ei vaadita nettiselainta kummempaa. Nettipelejä voi pelata hyvinkin nopeasti, joten jo 10 minuutin bussimatkan aikana ehtii näpyttelemään oikeastaan mitä tahansa nettipeliä.

Ajanviete ja tylsyyden estäminen on varmasti suurin syy nettipelien pelaamiseen, mutta ne tarjoavat myös muunlaisia hyötyjä. Pelit voivat esimerkiksi antaa keskittymisvaikeuksista kärsivälle henkilölle apua keskittymiseen ja pelit voivat auttaa ihmistä esimerkiksi pysymään paikallaan. Pelien hyötyjä voivat olla myös kielten oppiminen tai kirjoitus- tai piirustustaidon edistäminen.

Pelejä on kehitetty kaikenlaisille ja -ikäisille pelaajille. Esimerkiksi esikouluikäisille tarjotaan pelejä, jotka auttavat lukutaidon kehittymisessä. Pelien avulla voidaan opetella aakkosia ja lisäksi niitä opitaan sekä kirjoittamaan että lausumaan. Tällaiset opettavaiset pelit voivat hyvinkin saada lapsen oppimaan tärkeän lukutaidon.

Lukutaidon lisäksi myös laskutaitoa tai kieliä voidaan opetella älypelien avulla. Kieliä oppii peleistä jo sillä, että moni peli on julkaistu vain englanniksi. Myös opetuspelejä on saatavilla. Matematiikan oppimisen tueksi on myös erilaisia pelejä. Pelien kautta oppiminen on monelle perinteistä opiskelua helpompaa ja mieluisampaa, joten pelit tarjoavat huomattavia etuja myös oppimisen suhteen.

Uhkapelaamisen syitä voivat olla toki ilmeisin eli voittojen tavoittelu. Pelaajat kuitenkin yleensä tiedostavat - tai ainakin pitäisi tiedostaa - että uhkapeleissä voittaminen ei ole todennäköistä. Voittamiseen tarvitaan siis rutkasti onnea, jotta oma talletus tuottaisi tulosta. Uhkapelaaminen onkin omanlaistaan viihdettä, johon sisältyy riski niin voittamiseen kuin häviämiseenkin.

Rentoudu välillä vitsien parissa ja katso mitä naurettavimmat videot:

Vitsien Vitsit kanavalta löydät parhaimmat vitsit videoiden muodossa


Pelaa Taitopelit.net sivustolla, osallistu kilpailuihin ja voit voittaa:


K-lahjakortti 10 euroa , 10eur K-Ryhmän lahjakortti , 10€ Musti ja Mirri Lahjakortti , 20eur Stuntman.fi ostosrahaa , 10eur K-lahjakortti , Teleskooppi makkaratikku , 50€ Pii Poo verkkokauppa lahjakortti , Wave BookCase suojakotelo , 10€ KorhoneCom -lahjakortti , 10eur S-lahjakortti , Halvan makeaa
Mielenkiintoisia artikkeleita Taitopelit nettisivuilla

Taitopeli artikkelit


Taitopelaamista Antiikista nykyaikaan! (09.01.2024)
Muistipelit netissä - pelaa ja voita palkintoja! (10.02.2023)
Pelaamisen pitää olla hauskaa (23.09.2021)
Parhaat selainpelit, joita kannattaa pelata (14.02.2023)
Pelit kehittävät jopa työelämän haasteisiin (23.09.2021)
Suomessa kehitellään paljon hyötypelejä (10.08.2023)
Korttipelit ovat avuksi muistin harjoittamisessa (19.10.2022)
Masentaako pimeä syksy? Tässä iso kasa hauskoja vitsejä iltojen piristykseksi! (14.11.2022)
10 parasta älypeliä, jotka pitävät mielesi terävänä (16.10.2022)
Strategiat ja vinkit erilaisiin taitopeleihin (15.02.2023)
Pelien avulla oppimaan ja aivoja treenaamaan (23.09.2021)
Taitoa vaativat nettipelit (11.03.2022)
Taitopelit netissä - kehitä muistiasi ja voita palkintoja! (10.02.2023)
Suositut pelityypit Suomessa (16.11.2022)
Parempi muisti takaa paremmat pelit - Näin harjaannutat muistiasi (10.02.2023)
Testaa sorminäppäryytesi nopeustesti pelissä (01.07.2022)
Verkkopelit viihdyttävät ja opettavat (21.10.2022)
Näin valikoit itsellesi sopivimmat pelit netistä (10.02.2023)
Taitopelit myös sosiaalisessa mediassa

Jaa Taitopelit Somessa

   Taitopelit.net löytyy myös Facebookista

facebook.com/taitopelit


Yhteydenotto & tiedustelut:

Copyright © Taitopelit.net | Mediabaari 2024


Tutustu peleihin Muistipeli.com sivustolla:

Vitsien Vitsit! muistipeli | TornioHaparanda muistipeli | Suosituimmat koirarodut muistipeli | Stuntman.fi muistipeli | Pyhäjärvi muistipeli | Pohti SkiTeam muistipeli | Pii Poo LEGO-maailma muistipeli | Muistikauppa.fi muistipeli | KorhoneCom muistipeli | Kemi muistipeli | Halva makeiset muistipeli

SIVUSTON TUKIJAT:

Älyttömän hyvää ajanvietettä | ÄlypelitFinnish Sisu ShopHyvät palkinnot ja pelitKilpailut ja palkinnot pelimaailmassaMakeimmat arvonnat netissäMedialehti on netissä selattava verkkolehtiNetin huonoimmat ja paskat vitsitNetin laajin vitsikirjasto löytyy Vitsien Vitsit sivultaNetin parhaimmat pelitParas ninja peli | Ninja Mummo the GameParasta pieruhuumoria | Liekkipieru.fiParhaimmat alennuskoodit | AlennusTutkaPelaa ilmaiseksi ja voitaPelimies löytää parhaimmat palkinnotTestaa taitosi pelaamalla