Taitopelit.net
Taitopelit artikkeli | Lisätty: 16.10.2022

10 parasta älypeliä, jotka pitävät mielesi terävänä

10 parasta älypeliä, jotka pitävät mielesi terävänä | Taitopelit
Kuva: TheDigitalArtist / Pixabay


Ikääntymisen myötä mielen terävänä pitäminen on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Älypelien tulisi olla osa jokaisen meidän arkeamme. Nämä pelit ovat tärkeitä aivojemme uudelleenkouluttamiseksi ja luontaisten kykyjemme vahvistamiseksi monien velvoitteidemme valossa sekä henkilökohtaisesti että työelämässä. Onneksi on olemassa runsaasti erilaisia älypelejä, jotka voivat auttaa meitä saavuttamaan tämän tavoitteen. Voit löytää näitä pelejä verkosta Pelimaailman suosikkipelinä oivana matematiikkapelinä. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme aikuisille suunnatuissa älypeleistä, jotka kuuluvat vuoden 2022 parhaimmistoon. Nämä pelit auttavat parantamaan muistiasi, keskittymiskykyäsi ja ongelmanratkaisutaitojasi.

Millaisia hyötyjä älypeleillä on?

Älypelit tarjoavat monen monituisia hyötyjä sekä lapsille että aikuisille. Ne voivat esimerkiksi parantaa:

● Muistia
● Keskittymiskykyä
● Ongelmanratkaisukykyjä
● Reaktionopeutta
● Joustavuutta
● Vähentävät riskiä Alzheimeriin ja dementiaan sairastumiseen


Ja tässä vain muutama esimerkki näiden pelien hyödyistä. Näiden hyötyjen lisäksi älypelit voivat myös vähentää stressiä ja kohentaa mielialaa. Ne ovat erinomainen tapa pitää mielesi terävänä iästäsi riippumatta.

Katsotaanpa kymmenen parasta aivopeliä aikuisille vuonna 2022:

Pelikortit-muistipeli

Tämä on mielenkiintoinen peli, jossa pitää muistaa kahden samanlaisen kortin sijainti. Jos löydät nämä kaksi korttia oikein, saat rahaa. Jos olet väärässä, tulojasi vähennetään, kunnes ne loppuvat ja peli päättyy. Ota huomioon, että vaikeusaste on jokaisella tasolla erilainen. Häviät, jos aika loppuu ja kääntämättä jää vielä kortteja. Tämä peli auttaa sinua parantamaan muistia ja päätöksentekotaitojasi.

Sudoku

Tämä peli auttaa sinua parantamaan loogista ajattelua ja suunnittelua sekä parantaa keskittymiskykyäsi ja lyhytkestoista muistia. Sudoku on kiehtova ja viihdyttävä looginen numeroiden sijoittelu palapeli, joka vaatii ajattelua. Sinun on tutkittava numeroita ja noudatettava tiettyjä ohjeita saadaksesi yhden palapelin valmiiksi; jos laitat 7 tähän neliöruudukkoon, toiseen ruutuun on laitettava ykkönen tai yhdeksikkö.

Sudokua voi pelata verkossa tai paperilla, ja valittavana on erilaisia vaikeusasteita ja tyylejä. Kaupoista saattaa löytyä erilaisia kirjoja, harjoituksia tarjoavia verkkosivustoja ja sovelluksia älypuhelimeen sekä tablettiin.

Skillz App

Jos etsit sovellusta, jossa pääsisit pelaamaan älypelejä, Skillz on yksi parhaista ladattavista vaihtoehdoista. Se ei ole ainoastaan ilmainen, vaan se tarjoaa käyttäjilleen myös testejä, joiden tarkoituksena on auttaa parantamaan mielen harjoitteluprosessia - ja vieläpä nopeasti.

Kun käynnistät ohjelman ensimmäisen kerran, pääset tutustumaan erilaisiin tehtäviin, jotka voivat auttaa sinua parantamaan muistiasi ja parantamaan sitä, kuinka nopeasti mielesi toimii. Ohjelma on myös melko yksinkertainen käyttää, ja sen alussa on testi. Ohjelma määrittää, mikä on nykyinen nopeutesi ja kykysi, joten voit säätää vaikeustasoja sen mukaan. Toinen kiehtova ominaisuus on, että voit myös seurata edistymistäsi.

Palapelit

Palapelit ovat olleet olemassa jo vuosisatoja, ja siihen on myös syynsä. Ne ovat erinomainen tapa haastaa ongelmanratkaisutaitoja ja parantaa muistia.

Palapelit ovat loistava vaihtoehto, jos haluat kehittää visuaalisia ja hahmottamiseen liittyviä taitojasi. Jos haluat keskittyä muistin parantamiseen, kokeile ristisanatehtäviä tai sudokuja. Voit myös kokeilla sanahakuja, anagrammeja tai logiikka-arvoituksia. Verkossa on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja, joten löydät varmasti jotain sinua kiinnostavaa.

Shakki

Tämä klassinen peli on loistava tapa parantaa strategista ajattelutaitoasi. Shakki vaatii keskittymistä ja ajattelua, mikä voi parantaa tarkkaavaisuuttasi. Se auttaa myös parantamaan muistia, sillä sinun on muistettava nappuloiden sijainnit laudalla. Shakkia voi pelata verkossa tai fyysisellä laudalla ja pelinappuloilla.

Trivia Crack

Tämä suosittu peli testaa tietämystäsi monista eri aiheista, kuten historiasta, maantieteestä, taiteesta, tieteestä ja viihteestä. Kysymykset vaikeutuvat tasojen edetessä. Trivia Crackia voi pelata verkossa tai sovelluksena. Tämäntyyppisessä pelissä opit aina jotain uutta pitämällä hauskaa, ja se sopii myös erinomaisesti pelattavaksi ystävien, perheen ja laajan peliyhteisön kanssa.

Braingle

Tämä verkkosivusto tarjoaa laajan valikoiman aivojumppapelejä. Tällä ilmaisella sivustolla on jopa yli 10 000 palapeliä ja muuta peliä, jotka parantavat kognitiivisia taitojasi.

Sen lisäksi, että sivustolla on suuri verkkoyhteisö, jonka kanssa voit pelata näitä pelejä, mielenkiintoisinta on se, että voit luoda oman palapelisi! Luomalla sellaisen itse, voit siis antaa myös mielellesi harjoitusta.

Brain Wars

Tämä sovellus on loistava ihmisille, jotka haluavat päästä myös kisailemaan. Vaikka tämän sovelluksen pelejä ei voi pelata yksin, voit valita satunnaisen vastustajan tai haastaa perheenjäsenesi tai ystäväsi peliin. Tavoitteesi on tietysti voittaa vastustajasi.

Sovellus itsessään on todella hyvin suunniteltu, mikä tarkoittaa, että se on käyttäjäystävällinen ja sitä voi käyttää kuka tahansa iästä riippumatta. Se parantaa aivojesi suorituskykyä monin tavoin, alkaen muistista ja edeten aina ongelmanratkaisukyvyn parantamiseen asti.

Happy neuron

Happy Neuron on sovellus, joka tekee aivojesi treenaamisesta hauskaa ja helppoa sen sijaan, että se tuntuisi työläältä. Se ei tarjoa ainoastaan aivojumppasovellusta, vaan se tarjoaa myös 7 päivän ajan ilmaisia online-älypelejä ja aivovalmennuspalvelun.

Toisin kuin useimmat muut sovellukset, Happy Neuron -aivopelit parantavat kognitiivisia taitojasi yksilöllisesti kategorioittain, mukaan lukien avaruudellinen älykkyys, kielelliset kyvyt, muistivoima ja tarkkaavaisuus. Löydät Happy Neuronin netistä ja Android-sovelluksena. Tilauksen hinta on 4,99 dollaria/kk vuosipaketilla.

Peak

Peak on suosittu ja pidetty aivojumppasovellus. Peak on omistettu ihmisille, joilla ei ole juurikaan ylimääräistä aikaa treenata aivojaan, ja se on voittanut useita palkintoja yksinkertaisesta käyttöliittymästä, erinomaisesta käyttäjäkokemuksesta ja laajasta valikoimasta hyvin suunniteltuja ja kohdennettuja aikuisten älypelejä.

Tämä on yksi suosituimmista aikuisten älypeleistä, jossa on useita mielenkiintoisia ja helposti pelattavia pelejä.

Tämä sovellus ei ainoastaan aseta sinua paremmuusjärjestykseen muita käyttäjiä vastaan tarkan prosenttijärjestelmän avulla, vaan ehdottaa myös pelejä vahvuuksiesi ja heikkouksiesi perusteella. Peli on ladattavissa ja pelattavissa ilmaiseksi, ja se on saatavilla mobiilisovelluksena. Maksamalla 34,99 dollaria vuodessa voit avata vielä enemmän pelejä.

Yhteenveto

Monet hauskat ja mielenkiintoiset pelit voivat auttaa parantamaan kognitiivisia taitojasi. Halusitpa sitten pelata yksin tai yhdessä muiden kanssa, sinulle löytyy kyllä taatusti sopiva vaihtoehto. Kokeile joitakin näistä peleistä ja katso, miten aivosi kehittyvät!

Rentoudu välillä vitsien parissa ja katso mitä naurettavimmat videot:

Vitsien Vitsit kanavalta löydät parhaimmat vitsit videoiden muodossa


Pelaa Taitopelit.net sivustolla, osallistu kilpailuihin ja voit voittaa:


K-lahjakortti 10 euroa , 10eur K-Ryhmän lahjakortti , 10€ Musti ja Mirri Lahjakortti , 20eur Stuntman.fi ostosrahaa , 10eur K-lahjakortti , Teleskooppi makkaratikku , 50€ Pii Poo verkkokauppa lahjakortti , Wave BookCase suojakotelo , 10€ KorhoneCom -lahjakortti , 10eur S-lahjakortti , Halvan makeaa
Mielenkiintoisia artikkeleita Taitopelit nettisivuilla

Taitopeli artikkelit


Pelien avulla oppimaan ja aivoja treenaamaan (23.09.2021)
Verkkopelit viihdyttävät ja opettavat (21.10.2022)
Strategiat ja vinkit erilaisiin taitopeleihin (15.02.2023)
Testaa sorminäppäryytesi nopeustesti pelissä (01.07.2022)
Parempi muisti takaa paremmat pelit - Näin harjaannutat muistiasi (10.02.2023)
Parhaat selainpelit, joita kannattaa pelata (14.02.2023)
Netin suosituimmat pelit eri laitteilla (19.11.2022)
Taitopelaamista Antiikista nykyaikaan! (09.01.2024)
Pelaamisen pitää olla hauskaa (23.09.2021)
Suomessa kehitellään paljon hyötypelejä (10.08.2023)
Näin valikoit itsellesi sopivimmat pelit netistä (10.02.2023)
Suositut pelityypit Suomessa (16.11.2022)
Taitoa vaativat nettipelit (11.03.2022)
Pelit kehittävät jopa työelämän haasteisiin (23.09.2021)
Muistipelit netissä - pelaa ja voita palkintoja! (10.02.2023)
Masentaako pimeä syksy? Tässä iso kasa hauskoja vitsejä iltojen piristykseksi! (14.11.2022)
Taitopelit netissä - kehitä muistiasi ja voita palkintoja! (10.02.2023)
Korttipelit ovat avuksi muistin harjoittamisessa (19.10.2022)
Taitopelit myös sosiaalisessa mediassa

Jaa Taitopelit Somessa

   Taitopelit.net löytyy myös Facebookista

facebook.com/taitopelit


Yhteydenotto & tiedustelut:

Copyright © Taitopelit.net | Mediabaari 2024


Tutustu peleihin Muistipeli.com sivustolla:

Vitsien Vitsit! muistipeli | TornioHaparanda muistipeli | Suosituimmat koirarodut muistipeli | Stuntman.fi muistipeli | Pyhäjärvi muistipeli | Pohti SkiTeam muistipeli | Pii Poo LEGO-maailma muistipeli | Muistikauppa.fi muistipeli | KorhoneCom muistipeli | Kemi muistipeli | Halva makeiset muistipeli

SIVUSTON TUKIJAT:

Älyttömän hyvää ajanvietettä | ÄlypelitFinnish Sisu ShopHyvät palkinnot ja pelitKilpailut ja palkinnot pelimaailmassaMakeimmat arvonnat netissäMedialehti on netissä selattava verkkolehtiNetin huonoimmat ja paskat vitsitNetin laajin vitsikirjasto löytyy Vitsien Vitsit sivultaNetin parhaimmat pelitParas ninja peli | Ninja Mummo the GameParasta pieruhuumoria | Liekkipieru.fiParhaimmat alennuskoodit | AlennusTutkaPelaa ilmaiseksi ja voitaPelimies löytää parhaimmat palkinnotTestaa taitosi pelaamalla